En Popüler 14 Ev Dekorasyon Stili

Duvar kağıdının duvardaki tek boyutlu bir kâğıt parçası olduğu günler geride kaldı. Tekstil tabanlı duvar kağıtları gerek uzun ömürlülüğü ve bakım kolaylığı, gerekse duvarlara doku kazandırmasından ötürü daha sık tercih ediliyor. 2021 modasında natürel ve geometrik desenlerden, farklı renk ve dokulardaki seçeneklere kadar her zevk ve tercihe hitap eden ev dekorasyon stili duvar kağıtları var. Bu yıl öne çıkan tasarımların özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sakinleştirici ve açıklık hissi veren mavili tonlar
  • Zihni dinlendirici ve stresten kurtulmayı teşvik eden yeşilli tonlar
  • Parlak vurgular için nötr bir arka plan oluşturmayı sağlayan bej ve krem tonları
  • Odanın konforuna katkıda bulunan, rahatlamayı ve dinlenmeyi teşvik eden çikolata tonları

Dekorasyon söz konusu olduğunda aralarından seçim yapabileceğiniz sayısız tasarım stili var. İç mekânınız için yeni bir stil arıyorsanız ve trend olan tasarım akımlarını merak ediyorsanız; detaylar bu yazıda! İşte, iç mekânda görsel mükemmelliğe ulaşmanıza kesinlikle yardımcı olacak popüler dekorasyon stilleri!

 

Country Dekorasyon Stili

Klasik Dekorasyon Stili

1. Country Dekorasyon Stili

Country stil, temiz ve sade olan modern ve Rustik tarzların mükemmel bir karışımına sahip, popüler bir mikro trenddir. Sade renk paletlerinden Rustik parçalara kadar birçok önemli detay, Country dekorasyon stiline katkıda bulunuyor. Bir hikâye anlatan eklektik ayrıntılar, Country dekorasyonunu özetler niteliktedir.

Bu dekorasyon stilinde eski ev eşyaları ve Rustik parçaları ilginç şekillerde sergilemek için yüksek mobilyalar kullanabilirsiniz. Ayrıca, Country tarzı bir iç mekânı açık renkli tekstil tabanlı duvar kağıtları ile daha da zenginleştirebilirsiniz.

İskandinav Dekorasyon Stili

İskandinav Dekorasyon Stili

2. İskandinav Dekorasyon Stili

Popüler dekorasyon stilleri arasında İskandinav stili de vardır. İskandinav tasarımı, mimari ve iç tasarımdan ürün tasarımına kadar her şeyi etkileyen önemli bir tasarım hareketidir. Herşeyden önce minimalizm ve işlevselliği harmanlayan İskandinav tasarımı, basit yaşam için düşünülmüş bir çözüm sunar.

Günümüzde İskandinav stili, çağdaş tasarımdaki en popüler akımlar arasındadır. Ana unsurları işlevsellik, sadelik ve işçiliktir. İskandinav tarzı tasarımların çoğu, özellikle dişbudak ve kayın gibi soluk ahşaplar, yün ve keten tekstiller, deri ve cam gibi doğal malzemeleri içerir.

Tasarımlar abartısız, minimalist bir görünüme sahiptir. Bu nedenle, nötr ve açık renkli duvar kâğıdı, minimalist estetik, sade tasarım, havadar alanlar, işlevsel mobilyalar, yumuşak dokulu kanepeler ve doğal tekstiller bu stilin olmazsa olmazlarından!

3. Rustik Dekorasyon Stili

Rustik dekorasyon, her tür eve mükemmel uyum sağlar. Evi Rustik tarzda döşemek günümüzün en popüler uygulamalarından biridir. Vintage ve eklektik bir füzyon içinde, Rustik stil sıcak, misafirperver ve her şeyden önce büyüleyicidir.

Country ile Retro arasında bir stil olan Rustik tasarım, genelde ahşap mobilyalar ve taş ön plandadır. Keten, pamuk ve yün gibi doğal kumaşlar tercih ediliyor. Duvar görünümü olarak pastel tonlar, toprak rengi, bej, krem ve beyaz ağırlıktadır.

4. Modern Dekorasyon Stili

Modern tasarım popüler dekorasyon stilleri listesinde yer alıyor. Günümüzün modern dekorasyon stili, 20. yüzyılın başında ortaya çıkan bir tasarım hareketine dayanmaktadır.

Modern tarzda mobilyalar ve dekor, doğal malzemeleri, nötr veya toprak renklerini ve gereksiz detayların ortadan kaldırılmasını içerir. Çağdaş stillerde bir dizi renk görebiliyor olsanız da, modern stillerde tek renk paleti tercih ediliyor.

5. Akdeniz Dekorasyon Stili

Mimari ve iç tasarım dünyasının en çok tercih edilen dekorasyon tarzlarından biri de Akdeniz stilidir. Akdeniz stili lüks ve rahat tarzı yansıtır. Ayrıca, modern, geleneksel ve çağdaş unsurlarla birleştirilmiş, deniz mavisi ve toprak renk şemalarının etkilerine sahiptir. Bu özellikler ferforje mobilyalarda, canlı kumaşlarda, duvar kâğıdı modellerinde ve desenli karo zeminlerde uygulanabilir.

6. Bohem Dekorasyon Stili

Bu stil, evlerinin ilginç ve kültürel materyaller ile dolu olmasını isteyenler için idealdir. Bohem estetiği, modern hassasiyetler karşısında uçar. Her şeyden önce kaygısız, rahat ve sıra dışı olana odaklanır. Boho iç mekân tasarımı gezginler, aktörler ve yazarlar gibi alışılmadık bir yaşam sürmeyi seçen insanlardan ilham alıyor.

Bohem tarzı, dünyanın birçok yerinden nesneleri, renkleri ve desenleri birleştirerek yaşamı yansıtır. Gerçekten kendinize ait bir stil yaratmak istiyorsanız , Boho sizin için iyi bir seçim olabilir. Bohem dekorasyonu söz konusu olduğunda hiçbir kural olmamakla birlikte, metalik ve mücevher tonları gibi sıcak renkler yaygındır. Temel renkler için koyu kahverengiler, yeşiller ve griler düşünebilirsiniz.

Japandi Dekorasyon Stili

Japandi Dekorasyon Stili

7. Japandi Dekorasyon Stili

Japandi minimalist, sade ve doğallık barındıran bir tarzdır. İskandinav ve Japon stillerini birleştiren sakinleştirici bir dekorasyon akımıdır.

Japandi tam olarak bol dekor yerine, bir tutam şık dekor parçalarıyla minimalist ve fonksiyonel tasarım anlamına gelir. Temiz hatlar, fonksiyonel minimal mobilya, doğal materyaller, gök mavisi, inci grisi ve açık tonlu duvar renkleri bu dekorasyon stilinin öne çıkan özellikleri arasında yer alır. Japandi, ev dekorasyonunda minimalist stili ile huzurlu ve sıcak bir ortam yaratır. Bu şekilde, büyük ölçüde sadeliği ön plana çıkarır.

8. Vintage Dekorasyon Stili

Evlerin, ofislerin veya dükkanların rahat, zarif, romantik bir atmosfere bürünmesini mümkün kılan bir dekorasyon stili varsa, o da kesinlikle vintage akımıdır! Vintage iç tasarım stili, bej, gri, kum ve krem renk ağırlıklıdır. Vintage iç tasarım eski moda bileşenlerden oluşur ve zariftir. Eski veya eskitilmiş mobilya ve dekorlar kullanılır.

Yumuşak, akıcı çizgiler, zarif renkler, antika parçalar vintage stilini zenginleştirir. Eski moda mobilyaların ve süs eşyalarının cazibesi, alan ve ışığın uyumu vintage tasarımı öne çıkaran nitelikler arasındadır.

9. Retro Dekorasyon Stili

Retro, tasarım endüstrisinde çokça kullanılan bir kelimedir. Tanım gereği Retro, geçmişten türeyen veya geçmişi taklit eden her şeyi ifade eder. Yumuşak çizgiler ve doğadan ilham alan tasarım öğeleriyle karakterizedir. Retro dekorasyon stilleri, basitlik ve aerodinamik estetik içerir.

10. Art Deco Dekorasyon Stili

Popüler dekorasyon stilleri, elbette Art Deco’yu da kapsıyor. İç mekanınızın biraz gösterişli ve sofistike olmasını seviyorsanız, Art Deco dekor kesinlikle tam size göre!

Art Deco’da dünyevi lüks ve coşkunun birleşimi, şık bir alan yaratmak için her türlü olasılığı mümkün kılan göz alıcı bir tarz yaratır. Art Deco tarzı tamamen geometriyle ilgilidir. Siluetler güçlü ve net çizgilerdir. Ayrıca, süslemeler dinamik eğrilere ve cesur açılara odaklanmaktadır.

Klasik Tasarımlar

Klasik Tasarımlar

11. Klasik Dekorasyon Stili

İç mekânda klasik dekorasyon stilini tercih ediyorsanız; tekstil tabanlı duvar kağıtları ile 2021’de modaya ayak uydurabilirsiniz. Böylece alanınızın daha iyi görünmesini sağlayabilirsiniz. Damask desenler yine ilk tercih olarak göze çarpıyor. Klasik stilde çikolata tonları, koyu gri ve bej tonları yer alıyor.

12. Sürdürülebilir Dekorasyon Stili

Sürdürülebilirlik kavramı, zihnimizin ön safhalarında yer alıyor ve 2021 ile daha da öne çıkıyor. Doğal kaynaklarımızın sınırlarına ilişkin artan farkındalık, onarım, yeniden kullanım ve geri dönüştürme arzusunun artmasını tetikledi. Dolayısıyla, tüm bunlar ev dekorasyon stillerini de etkiledi. Bu sebeple 2021’in duvar kâğıdı koleksiyonları arasında yeşil tonları bir adım öne çıkıyor.

13. Empresyonist Dekorasyon Stili

Her türlü odaya uyarlanabilen empresyonist tasarım, yumuşak ve büyüleyici bir iç mekân oluşturmanızı sağlar. Empresyonist stili daha da ilgi çekici hale getirmek için duvar kâğıtları arasından kolaylıkla seçim yapabilirsiniz. Duvar görünümünü adeta sanat eserine dönüştürecek soyut desenli griler, kahverengi tonları ve koyu yeşil renkler doğru seçenekler!

14. Çağdaş Dekorasyon Stili

Klasik ve modern unsurları birleştiren çağdaş tarz için açık gri ve açık kum tonlarının kullanımı geleneksel hale geldi. İç mekânı daha parlak bir görünüme kavuşturmak amacıyla, duvarlardan birini doygun renkle kaplamak harika bir fikir. Çağdaş dekorasyon stilinize uyum sağlayacak Edo-Tex duvar kağıtları arasından gri veya kum tonlarını seçebilirsiniz.